Ревю на пъзел Piece of History: The Castle

Роб Дерск е един от картуун художниците, които работят към студио „Jan van Haasteren“. Сигурно помните едноименната серия пъзели на Jumbo, които в началото рисува самия Ян, а после и неговите хора от „JVH“. Те разказват цели истории в стил „комикс“, като няма как да не се смеете докато редите частите, защото изобилието от персонажи, физиономии, детайли и весели хрумки е забележително. Ако сте пропуснали някой от пъзелите на Jumbo, можете да си ги намерите на нашия сайт.

Та освен за „JVH“ Роб Деркс стартира и собствена серия пъзели за Jumbo – „Piece of History“. Неговите „късчета“ история са не по-малко смешни, като ни връщат назад в миналото на човечеството с лек, а на места и „по-тежък“ дженк.

Днес тема на ревюто ни е един от пъзелите от историческата серия на Деркс – „Piece of History: The Castle” („Замъкът“).

Издател: Jumbo, в продажба от 2014 г.
Име: „Piece of History: The Castle”
Автор: Роб Деркс (Rob Derks)
Брой части: 1000
Размер: 68 х 49 cm

 

Кутия:

Кутията е първата ни физическа среща с избрания пъзел, затова по нейното качество и печата съдим и за съдържанието ѝ. Тази е здрава, много добре подлепена, а картинката на пъзела в нея се вижда ясно. Печатът е изключителен.

На гърба ѝ има информация за пъзела, както и стандартната информация за Jumbo – сравнение на пъзелните им елементи с тези на други производители, какви помощни продукти предлагат, които ще помогнат при реденето, като килимчета, кутии и дъски за подрежданепапки за пренасяне и др.

По страните на кутията стандартно откриваме логото на Jumbo, името на пъзела, броя на частите, баркода и размера на пъзела.

Когато отворим кутията, в нея откриваме само пакета с елементите на пъзела. Няма рекламен каталог, лепило или друг вид екстри.

Картината:

Много раздвижена, с много действие и детайли.

Разглеждайки я подробно ни забавлява с историята, която разказва всеки един от героите на нея.

Удивително впечатление прави таланта на художника да рисува батални сцени, като всеки персонаж е с уникални черти и различен характер, които разказват своя отделна случка, демонстрират емоция и отношение.

Картините са подобни на тези на Cartoon Collection, D-Тoys, но с доста повече герои и движение.

Замъкът“ е един от шестте пъзела на Jumbo от серията „Парченца от историята“ – останалите са:

Качеството на печата е уникално, въпреки първоначалното усещане на парченцата за лепкавост, което по време на подреждането на пъзела отминава. Вероятно има някакъв допълнителен слой гланц върху частите, който изчезва при допира на пръстите, но това по никакъв начин не се отразява на блестящите цветове и качеството на картината.

Качество на пъзела:

Като цяло качеството на пъзела е страхотно. Парченцата са от много дебел картон и добре щанцовани, прилепват плътно и не се губи информация от картината.

Формите на пъзелните елементи са лесни за разпознаване, като можем да разграничим – няколко вида, които пасват перфектно и няма как да се сбърка мястото на парчето.

Не намерихме повредени или липсващи части, както и такива, които да не са разделени при щанцоването!

Минус към качеството е, че открихме доста прах в плика с пъзелните елементи.

Подреждането:

Пъзелът е приятен и забавен за редене, като може да се категоризира като средно труден. Има няколко детайла, като фигурата на дракона, овцете, увивните растения по кулите, небето, които могат да се сортират лесно, преди да се премине към подреждане на човешките фигури.

Поглеждането на картинката неколкократно е неизбежно, особено в момента, когато започнат да се подреждат масовките, поради еднаквите доспехи на войниците. Ще ви се наложи да потърсите лицето на всеки, за да го напаснете на точното му място.