5 книги, които всеки фен на научната фантастика трябва да прочете

Истории за магични светове, срещи с древни митични създания, приключения с роботи с изкуствен интелект, са само част от преживяванията, които предлагат любимият на милиони хора по света под жанра на фентъзито – научна фантастика. Като тайнствена врата към безкраен мистицизъм, този тип книги заемат специално място в библиотеката на онези читатели, за които сюрреализмът и богатото въображение са вид бягство от скучното ежедневие. Ако се чудите защо книгите с научна фантастика са толкова предпочитани, искате да знаете кои са новите фентъзи романи сред читателите и как този жанр се наложи като тренд сред тийнейджърите и сред водещите класации, то този материал е специално за вас!

Защо книгите с научна фантастика са едни от най-четените

Различните книги с научна фантастика са изключително предпочитани сред поколенията, независимо от възрастта. Книгата е прозорец към света – обогатява ни със знания и мъдрост, открехва нови непознати светове, които не бихме могли да опознаем по друг начин. Но истината е, че книгите с научна фантастика ни дават много повече, от който и да е друг жанр:

  • развиват въображението;
  • разширяват перспективата;
  • пренасят в имагинерни светове;

Кои са новите фентъзи романи сред читателите

Не е тайна, че уникалните сюжети на фентъзи романите всяка година събуждат интереса със запомнящи заглавия както за възрастни, така и за деца. Представяме ви 5 нови фентъзи романа от онлайн каталога на Озон, които си заслужава да прочетете:

Една уникална история на двама приятели – Лейф Лангдън и неговият другар от племето на чероките, които попадат в древен свят. Главен герой с раздвоение на личността, екзотични места, коварни злодеи, странни цивилизации и две мистериозно съблазнителни героини, държат в напрежение читателя, събуждайки неговото въображение. 

Библиотека „Хогуортс“ е съкровищна колекция от трите допълнителни издания към поредицата „Хари Потър“ – „Фантастични животни и къде да ги намерим“, „Куидичът през вековете“ и „Приказките на Барда Бийдъл“. Събрала в себе си цялото тайнство, тя е задължителна за колекцията на всеки библиофил, любител на качественото фентъзи и научна фантастика.

Авторът събужда екзистенциалните въпроси: какво бихте променили, ако можехте да пътувате назад във времето и кого бихте искали да срещнете за последно.

Изданието е първа книга от дилогия, която разказва за упоритостта и решителността на една принцеса, които могат да доведат до нейното спасение и до промяна на събитията.

Спиращият войната е свят, в който магията съществува от жизнената сила или дъха на хора и цветове. Колкото повече дихание имате, толкова повече магични способности притежавате.

Как съвременната фантастика се наложи като тренд сред тийнейджърите

Всяка изминала година авторите на книги научна фантастика и фентъзи стават все повече.

Жанрът се наложи като тренд сред тийнейджърите, благодарение на бестселърите „Хари Потър“, „Властелинът на пръстените“ и „Игра на тронове“. 

И макар все още да не се е появил герой, който да грабне читателя по същия начин, както авторите на по-горните издания, все пак в онлайн магазин Ozone.bg има изключителни заглавия с научна фантастика, които си заслужават да бъдат прочетени.

ОЩЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ НАУЧНА ФАНТАСТИКА