Top 10 nay-interesnite puzeli za 2021

Топ 10 най-интересни пъзели за 2021

За пъзелманиаците реденето на пъзел е не просто хоби, а начин на живот. Това занимание е страхотен начин за разпускане и освобождаване на стреса, като е подходящо за цялото семейство. Но какви пъзели биха се харесали най-много на почитателите на това хоби? Подготвихме класация топ 10 на най-интересните пъзели за 2021. Ето какво включва тя:

Пъзел Black Sea Puzzles от 1000 части – Завинаги свободни, Калоян Стоянов

Колекцията от пъзели на Black Sea Puzzles ни пренася във вековната българската история, за да станем част от уникалните ни обичаи и традиции.

Пъзел Black Sea от 1000 части - Завинаги свободни, Калоян Стоянов - 1

Картината на Калоян Стоянов – Завинаги свободни олицетворява славната борба за свобода, чийто път е осеян с пламъци, пепел и разруха. Емоционалната картина прави пъзела най-предпочитания продукт на Black Sea Puzzles.  С нея ще пренесете в дома си най-съкровената мечта на българина, а именно свободата, която бележи началото на нова епоха в родната ни история.

 

 

Пъзел Master Pieces 12 в 1 – Животни и пейзажи

Наситени цветове, пленителна природа и различни животни оживяват с пъзела от Master Pieces 12 в 1 – Животни и пейзажи.

Пъзел Master Pieces 12 в 1 - Животни и пейзажи - 1

С него ще откриете дизайн за всеки вкус, а с големия брой илюстрации ще можете да редите различен пъзел всеки уикенд. Пренесете се в джунглата с величествени диви животни, избягайте от забързаното ежедневие в красивата вила в гората или пък се настанете в класическа закусвалня. Пъстрите пейзажи ще грабнат вниманието на всеки, който няма търпение да нареди всички малки парченца, за да сглоби цялостната картина.

 

 

Пъзел Heye от 1000 части – Червено мангрово дърво, Александър фон Хумболт

Ако мечтаете за тишина и спокойствие, лек морски бриз и звука на разбиващите се покрай вас вълни, то пъзелът от 1000 части на Heye – Червено мангрово дърво, Александър фон Хумболт определено ще ви спечели.

Пъзел Heye от 1000 части - Червено мангрово дърво, Александър фон Хумболт - 1

Понякога човек се нуждае от време за себе си, в което не е ангажиран с нищо или никой. Пейзажът на Александър фон Хумболт символизира точно тази нужда и е идеален начин да прекарате неделния следобед с чаша ароматно кафе или топъл чай. Щом бъде нареден, пъзелът ще допринесе за уюта към всеки интериор.

 

 

Пъзел Cobble Hill от 1000 части – Котешки сънища

Следващият пъзел ще прикове погледите на всички, които обичат мъркащите, опашати калпазани, наречени котки.

Пъзел Cobble Hill от 1000 части - Котешки сънища - 1

Да, факт е, че котките са най-сладки и мили, когато спят. А и все пак те прекарват по-голямата част от денонощието в сън, което би трябвало да е плюс за стопаните им. Илюстрацията на пъзела от Cobble Hill от 1000 части – Котешки сънища е уловила уюта, топлината и спокойствието на дома. Няма как да не признаем, че котката допринася изключително много за всичко това.

 

 

Пъзел D-Toys от 1000 части – Дамата от Шалот, Джон Уилям Уотърхаус

Ако сте почитател на мистичните истории за жени, които могат да омагьосват само с поглед, то пъзелът от D-Toys от 1000 части – Дамата от Шалот, Джон Уилям Уотърхаус е точно за вас.

Пъзел D-Toys от 1000 части – Дамата от Шалот, Джон Уилям Уотърхаус - 1

През 1888 година Уотърхаус създава една от своите най-известни картини – „Дамата от Шалот“, която е илюстрация на сцена от едноименната поема на Алфред Тенисън. Образът на жената е базиран на Илейн от Астолат, от средновековната легенда за крал Артур, която копнее по сър Ланселот, но любовта ѝ е несподелена. Над нея тегне проклятие, което я държало изолирана в кула. Тя се противопоставила на злата магия, открила малка лодка и с нея се изправила пред съдбата си.

 

 

Пъзел-загадка Jumbo от 2 x 1000 части – Коледни моменти

Да, коледните празниците са за моментите, прекарани с най-близките ни хора. Но понякога събиранията със семейство и приятели излизат извън контрол, нали?

Пъзел-загадка Jumbo от 2 x 1000 части - Коледни моменти - 1

Илюстрацията на пъзела-загадка Jumbo от 2 x 1000 части – Коледни моменти изобразява точно тези ситуации. Използвайте въображението си, за да си обясните какво точно виждате и какви са отделните образи. В навечерието на училищната коледна пиеса се случват неочаквани събития. Какво е събудило толкова различни реакции сред гостите? Възползвайте се и от предоставените улики. Представете си какво вижда героят от пъзела и ще разкриете загадката.

 

 

 

Пъзел Educa от 2 x 1000 части – Целувката и  Девицата на Густав Климт

Когато става въпрос за шедьоври на изобразителното изкуство, в съзнанието ни изплуват различни картини на велики майстори на четката.

Пъзел Educa от 2 x 1000 части - Целувката и  Девицата на Густав Климт - 1

С пъзела от Educa от 2 x 1000 части – Целувката и  Девицата на Густав Климт ще пренесете в дома си 2 от най-популярните произведения на австрийския художник символист. „Целувката“ впечатлява със златистите си нюанси, които придават на картината още по-емоционален характер. За „Девицата“ пък се смята, че символизира прехода от момиче в жена.

 

 

 

Пъзел Master Pieces от 1000 части – Звездна нощ

Докато сме на вълна световни шедьоври няма как да не отбележим и пъзела от Master Pieces от 1000 части – Звездна нощ.

 

Пъзел Master Pieces от 1000 части - Звездна нощ - 1

Това велико произведение на Ван Гог ни пренася в един магичен свят, някъде далеч от всичко, което ни заобикаля. Според историците, художникът е получил вдъхновението за картината именно заради психозата, от която е страдал и халюцинациите, които е имал. Това е поредното доказателство, че понякога от най-мрачните и неразбрани кътчета на човешкото съзнание се раждат уникални творения.

 

 

Пъзел Trefl от 1500 части – Санторини, Гърция

Ах, морето. Пренесете се под жаркото лятно слънце. Излезте на нощна разходка край брега. Преживейте лятото с пъзела Trefl от 1500 части – Санторини, Гърция.

Пъзел Trefl от 1500 части - Санторини, Гърция - 1

Санторини е вторият най-посещаван остров в Гърция и виждаме защо. Тесните улички и сбито разположените сгради са оформили уникалния облик на града, който му придава несъмнен чар. Подарете си едно пътуване към тази така желана дестинация като подредите пъзела.

 

 

 

Панорамен пъзел Eurographics от 1000 части – Слънчевата система

Ако пък искате да изследвате света отвъд нашата планета, панорамния пъзел Eurographics от 1000 части – Слънчевата система е идеалната възможност.

Панорамен пъзел Eurographics от 1000 части - Слънчевата система - 1

Пъзелът се състои от 1 000 части – съвсем достатъчно, за да преоткриете необятнността на космоса и да го пренесете във вашия дом. Пъзелът ще се хареса на всички любителите на астрологията и физиката, които ще прекарат незабравими часове, докато го подреждат. Пъзелната картина е в размери 99 x 33 сантиметра.

 

 

Бонус: Лепило Heye за запазване и фиксиране на пъзели

С лепилото за запазване и фиксиране на пъзели Heye ще можете да окачите любимия си пъзел на стената, за да му се наслаждаването всеки ден.

Лепило Heye за запазване и фиксиране на пъзели - 1

Лепилото се нанася директно върху подредения пъзел, без да е необходимо да има някаква подложка. Освен че слепва частите, лепилото ги предпазва от влиянието на околната среда и цветовете не избледняват. Така крайният резултат от часовете редене ще може да краси дома ви.