Как да използваме хранителните добавки за максимална ефективност

За възвръщане и съхраняване на доброто здраве е изключително важно в ежедневната рутина да бъде въведен приемът на хранителни добавки заедно с балансирано хранене, пълноценен сън и достатъчно физическа активност. Добавките са незаменим съюзник за намаляване риска от различни заболявания чрез поддържането на силен имунитет. Те помагат за регулиране на теглото и оформяне на мускулатурата при фитнес, спазване на диети или професионални тренировки.

Какви са предимствата от приема на хранителни добавки?

Приемът на хранителни добавки осигурява на тялото необходимите хранителни веществавитамини, минерали, протеини, аминокиселини и елементи, от които организмът силно се нуждае, но не би могъл да си набави в достатъчно количество от други източници.

С тяхна помощ се постигат положителни ефекти в много насоки според специфичния вид, комбинация и съотношение на техните съставки, а именно:

  • изгражда се здрава имунна система;
  • засилва се метаболизма, влияят добре на храносмилателната и сърдечносъдовата системи;
  • подпомага се регенерирането на ставите и справянето с кожни проблеми;
  • подобрява се зрението, състоянието на нервната система и мозъчната функция;
  • укрепва се мускулния баланс при спорт.

Приемането на хранителни добавки често се назначава при дефицит на определени микроелементи. Съществуват много видове суплементи и всеки от тях отговаря на индивидуалните нужди на различните типове организми при мъже и жени от дадена възраст.

На какво да обърнем внимание при избора си?

Натуралните компоненти в хранителните добавки допринасят за оптималното им усвояване и постигане на баланс на веществата. Всички те се разработват под стриктен контрол съобразно европейските норми и са безвредни за организма.

Качеството на продуктите от този тип е изключително важно за тяхната ефикасност и безопасност. Това означава да са производство на реномирани марки, които влагат в тях съставки с доказан произход и не допускат никакви компромиси.

Сред многообразието от хранителни добавки ще откриете варианти, насочени към общото здраве, от които всеки може да извлече ползи за подобряване на своя тонус. Такива са витамин D, C, рибено масло, магнезий и цинк. Но ако страдате от здравословен проблем, приемате медикаменти или търсите по-специфичен ефект, трябва да се консултирате с лекар. Той ще ви помогне да разберете какви добавки ще помогнат при вашите конкретни нужди и симптоми.

Как да изберем лесно според нуждите ни?

В случай че не искате да приемате хранителни добавки за профилактика, а терапевтично, тогава пред вас съществуват различни възможности.

Ако например сте изложени на риск от остеопороза, изберете комбинация от калций и витамин D. При бременност и кърмене се приемат добавки със съдържание на фолиева киселина; омега-3 – за по-здраво сърце; при ставни проблеми – колаген. За отслабване са най-подходящи различните диетични шейкове, диуретици и фетбърнъри.

Всяко едно неразположение е красноречив знак от вашето тяло, че то се нуждае от помощта на допълнителни полезни вещества. Освен, че консултацията със специалист е силно препоръчителна, също толкова важно е да изберете своите хранителни добавки от доверен магазин, какъвто е Озон. 

В продуктовата категория на онлайн магазин Ozone.bg разполагате с богат избор от добавки като аминокиселини, билкови продукти, витамини и минерали, креатинови и протеинови комплекси и много, много други. В зависимост от конкретните си нужди ще си осигурите суплементи с гарантирано качество за укрепване на здравето, цялостния тонус и стимулиране на естествените процеси в организма.

ВИЖ ВСИЧКИ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ