Top 10 naj-prodavani knigi za 2021

Топ 10 най-продавани книги за 2021

Краят на годината е времето за най-различни равносметки, така че дойде ред и на нашия списък с топ 10 най-продавани книги за 2021 г. в Ozone.bg. Тук ви очакват новите книги на Стивън Кинг, Мария Лалева, Слави Панайотов, Гришам, Георги Бърдаров, а палитрата от жанрове е от богата по-богата, затова не пропускайте да изберете следващото си вълнуващо четиво!

50 невероятни загадки

След трите си абсолютни бестселъра „Топ мистериите на България“, „Топ мистериите на света“ и „Топ мистериите на Вселената“, Слави Панайотов отново покорява читателските сърца с „50 невероятни загадки“.

50 невероятни загадки - 1

И в последната си книга The Clashers не скрива своето влечение към тайнственото минало на Земята и странните случаи, които са потвърдени от науката, но въпреки това остават без еднозначно обяснение.

В поредното си мистериозно приключение, той разглежда по-подробно интересни теми, на които не се обръща внимание в световни медии. Миналото на планетата ни остава обвито в мъгла и въпреки технологичния напредък, въпросите продължават да се трупат. В тази книга се разглеждат някои случаи и места, които продължават да тревожат дори и най-просветените.

Пасиансът на архангелите

С втория си роман „Пасиансът на архангелите“, Мария Лалева надминава очакванията на стотиците си фенове, които споделят, че книгата е оставила голям отпечатък в сърцата им.

Пасиансът на архангелите (меки корици) - 1

Посланията на „Пасиансът на архангелите“ се обединяват около темата за най-важното в живота – прошката, търпението и обичта, и постоянната битка, която видят диадите светлина – мрака, добро – зло, любов – омраза, дявол – бог. А задвижващо колело на сюжета е човешката трансформация.

Книгата е вдъхновена от истинската история на жена, която гледа на карти и има своя собствена „архангелска религия“ за света, човека и Вселената. Почти всички герои в книгата имат реални прототипи. Сюжетът е изграден върху истински истории, факти и събития.

„Новата прическа на Вики“

„Новата прическа на Вики“ е книга, която разтърсва из основи читателя си. Книга от първо лице, която не се страхува да говори за най-тъмните кътчета на човешката психика и за домашното насилие, без страх и без да спестява каквото и да било.

Новата прическа на Вики - 1

По неофициалната статистика всяка четвърта жена в България е жертва на домашно насилие. Тоест ако сте жена и не сте жертва на домашно насилие, имате огромен късмет, какъвто други, като Цветелина Цекова, авторката на „Новата прическа на Вики“, не са извадили. Но тя притежава смелостта и силата да промени хода на съдбата си и на висок глас, от недрата на най-травматичните си изживявания, да изкрещи историята си. Не на последно място „Новата прическа на Вики“ е книга с кауза, която отваря кутията на Пандора и изпраща послание за сила и спасение.

Absolvo te

Романът Absolvo te на Георги Бърдаров – авторът на  „Аз все още броя дните“  и  „За петата ракия и колко е хубав животът“, е носител на Европейската награда за литература за 2021 година!

Absolvo te (меки корици) - 1

Има ли  невинни хора? Каква е границата между доброто и злото? Каква е цената на оцеляването? Колко трудно е да се прости? Това са част от въпросите, които Георги Бърдаров задава в новия си исторически роман „Absolvo te“ – един по-различен поглед към Втората световна война. Роман за трима герои, които не си приличат по нищо (съдба, произход и вяра), но са завинаги свързани от тънката нишка на непростими грехове, а за да продължат напред трябва да намерят сили да си простят взаимно.

Домът на Gucci

В „Домът на Gucci“ Сара Г. Фордън представя множество неизвестни досега факти за семейната драма на фамилията Gucci, за бизнес битките за надмощие, както и за многобройните съдебни дела.

Домът на Gucci - 1

Биографичната книга ще се хареса на всеки, който има интерес към модния бизнес, тъй като по-голямата част от нея е именно за управлението и налагането на империята Gucci през на 90-те началото на 2000 г.

История за лукс, ексцентричност, интриги, възходи и падения, но също и за един същински ренесанс в модната индустрия. Изящно написана, щателно проучена и хвалебствено приета в цял свят, „Домът на Gucci“e скандална история за висша мода, крупно богатство и сърцераздирателна лична трагедия, която ще ви погълне изцяло и ще прикове вниманието ви до последната страница.

Били Съмърс

За мнозина последният роман на Стивън Кинг „Били Съмърс“ е книгата на 2021 г. Феновете на Краля на ужаса са очаровани от изграждането на характерите на персонажите, а самият Били Съмърс е определян като идеалния герой.

Били Съмърс (твърди корици) - 1

Нещо повече, „Гардиън” нарича книгата „най-доброто, излязло изпод перото на Стивън Кинг напоследък”.

За това прочетете този роман на един дъх и така никога няма да забравите Били.

Великолепния роман включва история за войната и обяснение в любов към малките градчета на Америка и представя двама от най-интересните и вълнуващи герои, създавани някога от Кинг. Двама души, които се заемат да отмъстят на един необикновено покварен мъж за престъпленията му.

В „Били Съмърс“ се разказва за любов, късмет, съдба и една последна, незабравима възможност за изкупление.

Записки от Шато Лакрот

„Записки от Шато Лакрот“ на Мария Касимова-Моасе е книга, която се препоръчва на всеки, който има нужда да се отпусне и да забрави ежедневието. Книгата е страхотен инструмент за смехотерапия!

Записки от Шато Лакрот - 1

Очакват ви невероятна комбинация от герои, които затъват в извънредни и нелепи ситуации, а в същото време имат нормални отношения и живеят просто както смятат за редно.

Българката Калина е омъжена за французина Дидие. Цяло едно лято младото семейство трябва да бъдат заедно с мадам Жонвиен и мосю Жан-Батист дьо Лакрот в имението им във френската провинция. Къде очаквано, къде не толкова, в красивия семеен замък ще се появят още колоритни герои – инатливите деца на Калина от първия ѝ брак, артистичният ѝ брат, роднините от село Злокучане, лигавите френски племенници, непоносимата зълва и… кой ли още не.

На всички им предстои едно незабравимо лято, в което френската изисканост и парижки стил се срещат челно с българската непосредственост и шопски инат.

Total Fcking godhead. Биографията на Крис Корнел

„Total Fcking godhead. Биографията на Крис Корнел“ на Корбин Рийф е възможно най-близо до пълната житейска история на Крис Корнел, без да я чуете от самия човек.

Total F*cking godhead: Биографията на Крис Корнел - 1

Това е задължително четиво за всеки, който се интересува от Soundgarden, Audioslave и музикалния живот в Сиатъл през 90-те на 20 век.

Единствената биография на Крис Корнел – незабравимият глас на цяло поколение. Книгата е болезнено искрена история за забележителните живот и кариера на Корнел. Ще преоткриете и един от най-великите вокалисти в рок музиката, и творчеството му.

Списъкът на съдията

Без съмнение „Списъкът на съдията“ е най-смразяващият трилър на  Джон Гришам.

Списъкът на съдията - 1

В „Таен свидетел“ Лейси Столц разследва корумпиран магистрат, който приема милиони от подкупи от мафията. Три години по-късно, наближаваща четиридесет и изморена от работата си в Комисията по съдийска етика във Флорида, тя решава, че е готова за промяна.

Но тъкмо тогава среща загадъчната Джери Кросби, която се страхува за живота си и се представя под различни псевдоними. Бащата на Джери е убит преди 20 години, но извършителят не е разкрит. Тя обаче подозира кой е той и не е спирала да го следи. Открила е и още негови жертви.

А основният заподозрян e действащ съдия.

Към никъде

В „Към никъде“  Брандън Сандерсън – авторът на бестселъри в класацията на „Ню Йорк Таймс“, ви предлага трета книга от епичната серия за момиче, което пътува отвъд звездите, за да спаси от унищожение света, който обича.

Към никъде (луксозни корици) - 1

Животът на Спенса като пилот от Защитните сили на Дръзки е наистина необичаен. Тя се доказва като един от най-добрите пилоти на изтребители от планетата-анклав Метален рой и спасява хората си от унищожение. Освен това тя отпътува на светлинни години от дома като шпионин под прикритие, за да се инфилтрира във Върховенството, където научава за галактики отвъд своята малка, изолирана планета.

Единственият начин, по който може да открие каква е наистина, е да изостави всичко познато и да се прехвърли в Никъде – място, от което малцина са се завърнали. Да имаш кураж, означава да се изправиш срещу страха си. А мисията, която я очаква, е ужасяваща.

А ако не откриваш точната книга, която ще ти прави компания през студените зимни дни в този списък, не се притеснявай.

Тук можеш да откриеш всички топ 100 най-продавани книги за 2021 година според класацията на ozone.bg. Подбрали сме само и единствено творби, издадени в последните 12 месеца.

Нашият екип ти пожелава топли, уютни и книжни празници!