Кои марки безжични слушалки са най-предпочитани

Може и да не го осъзнавате, но слушалките играят по-важна роля в нашето ежедневие, отколкото може да си представите. Само се замислете – хората ги използват във влакове, самолети, метро и всякакъв друг транспорт, спортуват с тях във фитнеса или тичат в парка, използват ги в леглото и дори заспиват с тях. Някои медитират, играят игри, слушат аудио книги или музика или просто се изолират от външния свят. И всичко това, без да пречат на околните.

Ясно е, че слушалките са доста полезен аксесоар и подобряват качеството ни на живот. Още повече, ако са безжични. Те се свързват с други устройства като телефони, таблети, телевизори, компютри и т.н. посредством блутут. Все пак никой не обича някакви досадни кабели да му се пречкат докато тича, спортува или когато и да било.

Но как да изберем правилните безжични слушалки за нас, след като всички тези технически характеристики могат да звучат много объркващо? В следващите редове ще се опитаме да внесем малко повече яснота и да ви помогнем да направите правилния избор.

Как да изберем правилните безжични слушалки

За да улесните избора си, има няколко неща, които трябва да вземете под внимание:

      • За какво ще ги използвате: Помислете дали искате да стоят стабилно, докато тичате, да имат модерен дизайн, за да допълват стила ви, да изолират добре света около вас или да имат микрофон, за да може да ги използвате за разговори. Но на който и вариант да се спрете, най-важното е да ви бъдат удобни.
      • Какъв тип предпочитате: Има най-различни видове, форми и модели. Има такива, които влизат директно в ухото. Те не се характеризират с най-доброто изолиране на външен шум и перфектен бас, но са по-компактни и лесно преносими. Другите, които покриват целите уши, изолират много добре, повечето имат качествени бас и звук, но пък са по-обемни.
      • Изберете надеждна марка: На пазара има най-различни марки и модели безжични слушалки. Нашият съвет е да се спрете на утвърдени марки и производители, които са се доказали във времето, за да не останете разочаровани. Доста често се срещат реплики, изработени от нискокачествени материали, чиито батерии не издържат дълго, качеството на звука е ниско или често губят връзката си с блутут. Ние от Озон не правим компромис с качеството, затова в нашия онлайн магазин ще намерите голямо разнообразие от качествени безжични слушалки с различни функции, характеристики и размери.
      • Живот на батерията: Няма да е много приятно батерията ви да падне след 5 песни време или в най-неподходящия момент, нали? Затова обърнете внимание на нейния капацитет и какъв период на ползване с едно зареждане е посочил производителят.
      • Допълнителни функции: На пазара се срещат и варианти предлагащи и някои екстри, спрямо другите модели. Такъв пример е опцията за активно шумопотискане. Тя използва микрофони, за да улови и анализира външните шумове и има възможността да ги неутрализира, което пък ви дава възможност да се потопите изцяло във филма, играта, песента или подкаста. Други безжични слушалки пък могат да светят, да променят цвета си или да мигат, трети могат да се сдвояват с повече от едно устройство, автоматично да коригират силата на звука и т.н.

Кои са най-предпочитаните марки

Има доста марки, които предлагат качествени безжични слушалки, включително такива, които произвеждат мобилни телефони, като Apple, Huawei, Xiaomi, Samsung и др, които разбира се твърдят, че тяхната марка аудио аксесоари ще се съчетават най-добре с техния бранд телефони. 

Част от останалите по-популярни и търсени марки безжични слушалки, според Ozone.bg, са: