Всичко, което трябва да знаеш за EA Sports FC 24

Готов ли си за едно наистина зрелищно изживяване на терена? EA Sports FC 24 ще зарадва футболните фенове с впечатляващите авангардни технологии HyperMotionV и Frostbite, системата Playstyles, женски футболни отбори и още много. Очакват те над 19 000 напълно лицензирани играчи, над 700 отбора и над 30 лиги в най-автентичното и абсолютно ненадминато футболно изживяване, създавано някога.

До излизането на известния футболен симулатор на компанията Electronic Arts остава още малко, а в следващите редове ще те запознаем с информацията, която е известна до момента за предстоящата видеоигра. А ето и какво да очакваш:

Епичните HyperMotionV и Frostbite стъпват на терена

EA Sports FC 24 прокарва своята нова технология HyperMotionV, което е едно от най-значимите подобрения в играта. Тя използва обемни данни от повече от 180 професионални футболни мача за мъже и жени, за да симулира едно ново ниво на реалистичност на анимациите на играчите.

Според EA новото спортно състезание притежава забележителните 1200 различни стила на изпълнение, което ще помогне на всеки играч на терена да изглежда и да се чувства уникален. За пример е даден Ерлинг Холанд, чийто стил на бягане се различава от по-голямата част от играчите. EA Sports FC 24 ще може да пресъздаде начина, по който той бяга, като са използвани данни от реално заснети професионални футболни мачове.

Подобреният софтуер Frostbite също ще помогне на играчите да изглеждат по-реалистични и максимално да се доближат до истинските футболисти. Моделите ще бъдат до 10 пъти по-анатомично прецизни, като пример за това е, че футболните фланелки ще могат да се разтягат и да се люлеят за по-автентични визуализации.

Още повече динамика с Playstyles

Системата Playstyles пък ще задълбочи твоята игра и ще придаде още повече реализъм на терена. Това са специални уменията, които отключват нови способности, за да направят всеки един играч още по-уникален. Например, играчи със защитни стилове на игра ще могат да се справят и със спирането на топката, което ще ти позволи да започнеш бърза контраатака. EA Sports FC 24 ще предложи 34 чисто нови стила на игра, които със сигурност ще увеличат напрежението на терена. Решението за това кои играчи какъв PlayStyle получават е оптимизирано от реални данни на Opta, една от водещите световни компании за футболна статистика.

Приветствайте супергероите на терена

Футболът е в добри ръце, благодарение на новия суперекип от култови фаворити. EA Sports FC 24 приветства 19 нови герои, преосмислени от Marvel като персонажи от комикси, на терена в Ultimate Team. Всеки от тях ще бъде почетен с базова версия на играча, както и с UEFA Champions League версия. Сред тях ще откриете Димитър Бербатов, Карлос Тевес, Надин Кеслер, Пауло Футре, Рамиреш и още суперзвезди.

Усиленият труд се възнаграждава в Ultimate Club

Рейтингите на играчите в Ultimate Club няма да бъдат фиксирани. В EA Sports FC 24 играчите ще могат да тренират избрани футболисти, за да могат да подобрят тяхната статистика. За целта ще има набор от задачи, които трябва да бъдат изпълнени, за да се подобрят индивидуалните умения на играчите на терена. Също така, запалените футболни маниаци, ще могат да променят външния вид на всички карти, като добавят нови дизайни и анимирани фонове, за да ги накарат да изпъкнат повече и да покажат етапи, които даден играч е постигнал.

Жените превземат терена в Ultimate Team

В EA FC 24 жените футболистки ще могат да споделят терена с мъжете. Това ще ти позволи да изградиш хибридни отряди и да създадеш своя състав на мечтите. Видеоиграта също така въвежда шест състезания по женски футбол: Шампионска лига на УЕФА за жени, Суперлига за жени на Barclays, Национална женска футболна лига на САЩ, Първа дивизия на Франция – жени, Женска Бундеслига и Примера дивисион – жени.

Изгради своята кариера

Кариерният режим е разделен на Manager Career и Player Career, а това са някои от отличителните функции, които очакваме да видим:

  • Златната топка – Представи се по-добре от всеки друг в Player Career и заслужено получи престижната футболна награда;
  • Тактическа визия – Избирай измежду 7 различни, автентични философии в Manager Career, по отношение на това как искаш да играе твоя отбор;
  • Треньори – EA Sports FC 24 въвежда треньорите в Manager Career. Всеки от тях ще има оценка от 1 до 5 и от теб зависи да присвоиш правилните за всяка област. Всеки треньор ще трябва да бъде назначен към един от отделите (атака, халф, защита и вратар), така че играчите да могат да се възползват от неговите знания и умения.

Със сигурност EA Sports FC 24 ще ни предложи изключителна динамика на терена и още много вълнуващи функции, за които ще разберем след официалното ѝ пускане на пазара, а това ще стане именно на 29.09.2023 г.

ВИЖ EA SPORTS FC 24 НА ВСИЧКИ НАЛИЧНИ ПЛАТФОРМИ