Здрава и сияйна кожа през зимата? Възможно е!

Един от „враговете“ на кожата е зимният сезон, когато тя става суха, загрубяла и се изтощава. Причините кожата да губи естествената си защита и еластичността си са ниските температури, студът и рязката промяна на температурата, при влизане в горещи помещения.

Затова през този период е важно да обръщаш двойно повече внимание за грижата и хидратацията ѝ.
Ако отдавна се чудиш как да го направи и с какви продукти да обгрижиш кожата си качествено, ние можем да ти помогнем в избора на зимна козметика, която да подхрани всички зони на тялото ти. 

Грижа за лице 

Решението за добра защита на лицето през зимата е да използваш богата на масла козметика. Затова студеният сезон е подходящ за употребата на подхранващи кожата продукти, които осигуряват полезни съставки и предпазват от ниските температури и вредни слънчеви лъчи.

Преди да нанесеш подходящ крем, е важно да се погрижиш за почистването и подхранването на кожата. 

  1. Започни с дълбоко почистване на лицето, което комплектът La Roche-Posay Effaclar може да ти осигури.  Той включва в себе си почистващ измиващ гел и тройна коригираща грижа, които освен да обогатят с полезни съставки е подходящ за мазна и чувствителна кожа.

  2. Втора стъпка от качествената грижа е успокояващият и регенериращ серум Chamos Blansen. Той хидратира и осигурява комфорт при раздразнена, чувствителната и суха кожа. С активните си съставки, ще поддържа баланса на pH на кожата и ще се грижи за естествената ѝ защитна бариера.

  3. Продължи с подхранващото масло за лице на Ikarov, създадено специално за зимни условия. Подхранващият продукт, обогатен с натурални етерични масла, подобрява състоянието на кожата при излагане на студ и засилва защитните ѝ функции.

  4. Завърши рутината за лице с нанасяне на защитен околоочен крем на Loreal. Той намалява фините линии и възвръща загубения обем на кожата в зоната около очите. Така най-тънкият слой кожа на лицето ти е защитен от студа и е предпазен от загуба на обем.

Грижа за ръце и устни

Всички знаем какво е усещането от наранени и напукани от студа устни и ръце. За жалост, сухото време и ниските температури може да усложнят проблема и да предизвика сериозен дискомфорт.

Устните са едни от най-уязвимите през зимата, предвид липсата на потни жлези, които да ги хидратират и да поддържат свежестта им. Затова грижата за тях през зимата е задължителна и регулярна.

Специално за страхотна усмивка препоръчваме да се довериш на обогатения с масло от жожоба Avène Cold Cream. Той ги поддържа овлажнени и не позволяват напукване.

Серумът за очи и устни Regal AgeControl заздравява и подхранва най-фината кожа около устните и очите. Така с един продукт успяваме да се погрижим не само за обаятелното си излъчване, но и за искрящия си поглед.

Иновативен начин да предотвратиш напукване на устните си е маската Revolution Skincare x Jake Jamie. Продуктът, вдъхновен от вкуса на пудинга, е обогатен с глицерин и едновременно хидратира, успокоява и възстановява устните, като ги прави по-плътни. Най-хубавата част е, че можеш да го използваш и за грижа за ръцете си. 

Ако искаш с една поръчка да се погрижиш за ръцете и устните си, то комплектът Pamper&Nourish е чудесен избор. В него ще откриеш балсам за устни и крем за ръце, с обогатена формула. Той е скритото ти оръжие в поддържането на сияйна кожа, благодарение на екстрактите от паупау, алое вера, маслиново масло и масло от шеа. 

 

Грижа за тялото

Избегни сухата, груба и напукана кожа с редовна грижа и подхранване, които да ѝ  осигуряват мекота и блясък, като същевременно я заздравят.
„Спасител“ в зимната обстановка е възстановяващият балсам Bioderma Atoderm , който спира сърбежа и успокоява кожните раздразнения. Балсамът ще подсили устойчивостта на епидермиса и същевременно ще предотврати проникването на алергени в него.

Дори и през зимата поддържането на стегната и еластична кожа е важно, за да се чувстваш комфортно. Препоръчваме ти стягащото олио на Nivea, което ще ти осигури красиви извивки без много движение. Олиото е обогатено с Q10 и масла от макадамия, авокадо и памучно семе, които освен стегната ще направят кожата ти гладка и кадифена.  

За да предпазиш кожата си от възпаления, спри се на зимното масажно масло на Wooden Spoon. То е произведено от 6 етерични масла, ментол и допълнително обогатен с 12% натурален камфор, известни със своите мощни антивирусни и противо-възпалителни свойства. 

 

Грижа за коса

Проблемите с косата може да са най-разнообразни. Най-сериозният – косопадът, може да се засили именно през студените месеци. Затова, предлагаме качествени продукти за правилна грижа, с които да се справиш с него.

Комплектът Vichy Dercos предлага грижа при хроничен и реактивен косопад. Продуктите са с активни съставки, които осигуряват на косата обем и плътност и същевременно заздравяват косъма. За да подсилиш този ефект на помощ идва балсамът Elseve Hyaluron Plump 8S Wonder Water. Той се грижи за допълнителното възстановяване и подхранването на косъма. 

Важна стъпка в рутината за здрава и красива коса е маската, която често е пренебрегвана в цялостната грижа. Качествата на добрата маска за коса са много – придава блясък, оживява косъма, оформя косата, заглажда я и не на последно място я защитава от вредните UV лъчи. Затова направи маската на Doori Honey свой верен приятел в грижата за косата си. 




Постави финален щрих в грижата с възстановяващото олио Wella Professionals Oil Reflections за сияен блясък на косата. Формулата хидратира и подхранва от корена до върха на косъма, придавайки ти магнетичен външен вид.


Въпреки направените предложения, ако проблемът с косопада се задълбочава, препоръчваме да се консултираш с лекар или специалист. 

 

На фокус: Слънцезащитата 

Може да звучи странно, но слънцезащитата през зимата е много важна. Независимо, че слънцето не топли, а градусите са около нулата, 80% от UVA и UVB лъчите проникват през облаците и влияят неблагоприятно на кожата. Обръщай особено внимание, козметиката, която избираш  да съдържа урея или серамиди, които влияят за укрепването на бариерата на кожата и я защитават.

За хората, които обичат да прекарват времето си в планината, слънцезащитата е задължителна. Дори и в града е силно препоръчително да използваш слънцезащитни продукти, които да я предпазят от вредни лъчи. 

Студът прави устните уязвими към ниските градуси. За да избегнеш дискомфорт, довери се на балсама Piz Buin Mountain. Той осигурява защита с фактор SPF30 и е подходящ дори за по-екстремни условия.

 


Широкоизвестен факт е, че жените в Азия поддържат кожата си млада и красива, защото дори през лятото използват чадър, който да ги предпази от слънцето. Затова не е изненада, че азиатските продукти за слънцезащита са сред най-предпочитаните в справянето с UV лъчите. Кремът за лице Madagascar Centella защитава и озарява с помощта на ниацинамид. Кремът успокоява кожата с помощта на азиатска центела от Мадагаскар и регулира баланса на влага.

 



Слънцезащитният крем е повече от задължителен за жени със зряла кожа. Обогатените му съставки и иновативна формула предотвратяват хиперпигментацията и появата на тъмни петна. Днeвният крем Eucerin Anti-Pigment обогатен с тиаминол е чудесно решение в този случай. Той взаимодейства с кожните клетки и минимизира появява на несъвършенства.

 

 

Косата се повлиява особено от скритото слънце, затова употребата на слънцезащитен флуид René Furterer Solaire за коса ще ти осигури до 90% защита от UV лъчи и същевременно ще я хидратира.

 

Козметичната грижа е от първостепенно значение, но ключово е да се придържаш към общоприетите съвети в грижата за кожата. Не използвай гореща вода за миене на ръцете или за душ, защото тя изсушава и уврежда допълнително. Поддържай въздухът в помещенията умерен, за да не стресираш кожата с големи температурни аплитуди.  

Не позволявай студеното време да попречи на свежия и здрав вид на кожата. Следвай съветите ни и я направи здрава и красива!