Какви са предимствата на кафемашините с капсули

Много хора не могат да си представят да започнат деня си по друг начин, освен с чаша ароматно кафе сутрин. Някои просто не могат да се събудят без него, а за други това е истински ритуал, на който те отдават голямо значение, като обръщат внимание на всеки детайл в чашата – аромат, каймак, наситен вкус. 

Освен обаче стандартните кафемашини за еспресо, все по-голяма популярност набират и тези, работещи с капсули. В тази статия ще разгледаме какви са техните предимства и защо вече все по-често се срещат в домове и офиси.

Защо този тип кафемашини са по-практични

Въпреки че съществуват много качествени кафемашини, работещи с кафе на зърна, което смилат и ни го предоставят под формата на различни видове страхотни топли напитки, тези, работещи с капсули си имат своите преимущества, а удобство е най-голямото от тях.

Ето кои са основните плюсове на тези иновативни уреди:

  • Лесни за употреба

Бързи са и с тях се работи токова лесно, че е почти невъзможно да не се справите. В повечето случаи трябва просто да заредите вода, да сложите капсулата и да натиснете едно копче. Толкова е лесно. А благодарение на съвременните технологии, напитката ви е готова в рамките на само 1-2 минути.

  • По-малко отпадъци

Не е нужно цялата кухня или офис да става в остатъци от мляно кафе или утайка и да изгубите няколко минути в почистване.  Всичко е събрано на едно място и след като вашата топла напитка е готова просто изхвърляте капсулата и готово, а машината и всичко около вас си остава чисто.

  • Цена и размер

Много по-евтини са от качествените стандартни кафемашини и много по-лесни за почистване и поддръжка. Често, единственото нещо, което трябва да се измие при тях, е ваничката за отцеждане.

  • Практичност

Имате готово смляно кафе, разпределено и запечатано в различни дози с нужното количество. По този начин си гарантирате, че ще получавате вашето кафе с един и същ вкус и качество всеки път. Дозите са херметически затворени, за да не се влоши вкусът на кафето и то да издържа дълго време, без да изветрява.

  • Разнообразие

Друга причина тези уреди да са толкова популярни в корпоративните среди и домакинствата е разнообразието от напитки, които предлагат. Съществуват капсули с най-различни вкусове и аромати. Има такива с обикновено кафе, капучино, мокачино, мляко с какао и др., като дори може да си избирате наситеността, силата и дължината на кафето според вашите лични предпочитания. 

  • С грижа за околната среда

Съществуват различни видове капсули за кафемашини, произведени от различни материали като има пластмасови, метални и хартиени, но всички те могат да бъдат рециклирани след употреба.

Как да изберем подходящ модел за дома и офиса

Когато избирате кафемашина с капсули, това, с което трябва да се съобразите, са вашия вкус и предпочитание. Може да обърнете внимание на следните неща:

  • Мощност и налягане: тези показатели пряко влияят върху скоростта на приготвяне на напитката. Колкото по-голяма е мощността и налягането, толкова по-хубаво е кафето.
    • Обем на контейнера за вода: колкото по-голям е той, толкова по-рядко ще трябва да го допълвате.
  • Размери, цвят и дизайн: кафемашината ще се превърне и в аксесоар за дома ви, така че няма да е лошо това да е съобразено с интериора ви.
  • Автоматизация на процесите: допълнителни функции като автоматично изключване, след като кафето е достигнало желаната дължина, са изключително удобство.
  • Ниво на шум: разбира се колкото по-тихо работи, толкова по-добре.

Разгледайте предложенията в онлайн магазина на Озон. В него ще откриете разнообразие от марки и модели кафемашини с капсули. Изберете тази, която най-много подхожда на вашия вкус на Ozone.bg.

ВИЖ ВСИЧКИ КАФЕМАШИНИ С КАПСУЛИ